CJ Bihor a concesionat un teren de aproape 4.000 mp pentru construirea unui hotel în centrul municipiului Oradea

Autor: Laurentiu Cotu 26.09.2022

Consiliul Judeţean Bihor a aprobat concesionarea unui teren cu o suprafaţă de 3.981 mp, amplasat în zona centrală a municipiului Oradea, în vecinătatea muzeului Ţării Crişurilor şi a viitorului centru cultural multifuncţional, pentru construirea unui hotel.

’’În acea zonă se poate edifica o construcţie parter plus şapte etaje. Având în vedere că este la 5 minute de mers pe jos de centrul municipiului Oradea şi că este în proximitatea Muzeului, a viitorului centru cultural, a stadionului care se va construi, credem că este un amplasament potrivit. Sper să existe operatori economici interesaţi, având în vedere creşterea numărului de turişti’’, a spus Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Investiţia va cuprinde clădiri (vor ocupa cel mult 85% din suprafaţa totală a terenului), locuri de parcare şi spaţiu verde amenajat. Structura de primire turistică trebuie să obţină o clasificare de minim 3 stele şi să dispună de cel puţin 120 de camere pentru cazare. Condiţiile minime obligatorii pentru participarea la licitaţie a operatorilor economici sunt: suma investită de minimum 1.500 euro/mp,  redevenţă de minimum 29.460 euro/an (7,4 euro/mp/an) şi grad de ocupare de maxim 85% a terenului cu construcţii cu acoperiş şi platforme betonate. Consiliul Judeţean Bihor propune ca termen de finalizare a proiectului o perioadă de cel mult doi ani de la obţinerea autorizaţiei de construire.