Britanicii de la fondul de investiţii Actis: România are un potenţial imens pentru eolianul pe uscat. Investiţiile în primul nostru proiect vor depăşi 500 de milioane de euro

Autor: Roxana Petrescu 27.09.2022

Fondul de investiţii Actis, prin interme­diul braţului său, Rezolv Energy, a preluat recent un parc eolian de 450 MW în Buzău. Proiectul, unul dintre cele mai mari anun­ţate până acum în România, va intra în operarea comercială în 2025.

„România are un potenţial imens pentru eolianul pe uscat, dar, mai precis, am­plasamentul proiectului Vis Viva este ideal pentru dezvoltarea parcurilor eolie­ne“, au spus reprezentanţii Rezolv Energy la scurt timp după anunţul public privind achiziţia proiectului din Buzău. Rezolv Energy a fost înfiinţat de către fondul de investiţii britanic Actis în vara acestui an, obiectivul acestui braţ fiind realizarea de proiecte de energie sustenabilă în zona Europei Centrale şi de Est. Scopul declarat al Rezolv Energy este de a construi un por­tofoliu de mai mulţi GW de capacitate in­sta­lată în proiecte de energie eoliană, sola­ră, dar şi în proiecte de stocare a energiei.