ZF Bankers 2022. Andreea Voinea, director resurse umane la BCR: Joburile în banking nu mai sunt la fel de atrăgătoare ca în urmă cu 15 ani, cum sunt acum cele din industria tech. Dar modele pe piaţa forţei de muncă vin şi pleacă, nevoia de finanţare rămâne

Autor: Roxana Rosu 27.09.2022

„Un avantaj al muncii în sectorul bancar este că angajatul vede rezultatul final al muncii lui, efectul, impactul direct. Şi acest lucru este important. Prin comparaţie, în companiile tech, el vede  doar o mică parte din produsul final“.

Investţia în angajaţi pentru dobândirea unor abilităţi noi este esenţială în acest moment, când industriile tradiţionale, inclusiv bankingul, se mută de pe canalele clasice pe cele digitale, spune Andreea Voinea, director resurse umane la BCR.

„Joburile mai simple vor dispărea uşor-uşor şi o să rămână cele mai complexe, cu valoare adăugată mai multă pentru client. Ajutându-ne de tehnologie, oamenii†pe care îi avem în front office vor avea mai mult timp pentru discuţii de calitate cu clienţii, să le înţeleagă nevoia şi să vină cu soluţii personalizate“, a declarat managerul BCR în cadrul ZF Banking Summit 2022, care s-a desfăşurat în iulie.

Chiar dacă un job în sectorul bancar nu mai pare la fel de atrăgător ca în urmă cu 10-15 ani, fiind înlocuit de cele din industria tech, există încă o bază solidă de candidaţi pentru bănci, cu atât mai mult cu cât acestea au crescut în ultimii doi ani portofoliul de beneficii oferite mai mult decât alte industrii, explică Andreea Voinea.