Banca Transilvania lansează în premieră încasări instant în euro şi pregăteşte şi plăţile instant în euro. Leontin Toderici, director adjunct operaţiuni: „Încă din prima zi de la activarea serviciului, aproape 15% din încasările clienţilor BT în euro sunt instant“

Autor: Claudia Medrega 27.09.2022

Banca Transilvania este singura bancă din România care oferă clienţilor această facilitate.

Banca Transilvania a lansat încasările instant în euro, serviciu gratuit datorită căruia persoanele fizice şi juridice primesc, pe loc, banii de la una dintre băncile din Europa, parte din sistemul de decontare TIPS (Target Instant Payment Settlement).

Banca Transilvania este singura bancă din România care oferă clienţilor această facilitate.

„Facem încă un pas în ceea ce priveşte transferurile bancare instant în România. Clienţii au acum acces la un serviciu care înseamnă acces rapid la banii primiţi dintr-o ţară din Europa. Rata de adopţie este deja foarte bună: încă din prima zi de la activarea serviciului, aproape 15% din încasările clienţilor BT în euro sunt instant. Mulţumim BNR-ului pentru susţinere şi implicare, în calitate de administrator al sistemului de plăţi TIPS în România şi care asigură mecanismele de conectare la sistemele de decontare europene“, declară Leontin Toderici, director general adjunct operaţiuni la Banca Transilvania.