Ruxandra Târlescu, PwC România: Există anumite facilităţi fiscale care pot fi aplicate de companiile din farma, inclusiv de producătoarele de medicamente inovative care nu au fabrici locale

Autor: Cristina Bellu 27.09.2022

Ruxandra Târlescu, Partener în cadrul PwC România, spune că în România există facilităţi fiscale care pot fi aplicate de companiile din farma, înclusiv de producătoarele de medicamente inovative care nu au fabrici locale.

Una dintre acestea se referă la facilitatea care urmăreşte profitul reinvestit.

“Practic, orice profit care se investeşte în achiziţia de echipamente tehnologice, calculatoare, programe informatice, este scutit de taxe”, a spus Ruxandra Târlescu la ZF Health&Pharma Summit'22 .

O a doua facilitate urmăreşte zona de cercetare-dezvoltare, unde, concret, dacă există cheltuieli pe acestă zonă, ele pot fi deduse în jur de 50%.

Cea de-a treia facilitate este cuprinsă într-o lege care a intrat în vigoare din iunie şi care vizează segmentul agro-alimentar.

“Producătorii de generice au şi o componentă de suplimente alimentare, deci ar putea să beneficieze şi de această facilitate”, a mai spus Ruxandra Târlescu.