Autonom Services, cu obligaţiuni listate la BVB, primeşte o finanţare în valoare de 15 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii

Ziarul Financiar 28.09.2022

♦ Banii, folosiţi pentru achiziţionarea a aproximativ 900 de vehicule electrice şi hibride.

Autonom Services, reţea de mobilitate controlată de fraţii Marius şi Dan Ştefan, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, a obţinut o finanţare de 15 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru extinderea flotei de maşini electrice şi hibride.

„Este prima dată când BEI acordă un sprijin financiar unei companii de mobilitate din România şi este prima investiţie pe care BEI o acordă Autonom Group. Această iniţiativă va permite celui mai mare furnizor de servicii de mobilitate din România să achiziţioneze 895 de vehicule electrice şi hibride“, se arată într-un raport de la Bursă.

Închirierea vehiculelor cu emisii reduse de carbon va ajuta utilizatorii persoane juridice să îşi optimizeze costurile şi să îşi reducă amprenta de carbon, menţionează conducerea Autonom în document. Totodată, investiţia va sprijini reducerea emisiilor, poluării şi a zgomotului generat de maşinile oferite spre închiriere.