Producătorul de vinuri Purcari Wineries preia pachetul majoritar de acţiuni la Crama Angel’s Estate din Bulgaria, cu o capacitate anuală de un milion de sticle

Autor: Roxana Rosu 28.09.2022

Producătorul de vinuri Purcari Wineries a semnat un contract de achiziţie pentru pachetul majoritar de acţiuni, de 76%, la Crama  Angel’s Estate din Bulgaria.

Angel’s Estate este o cramă situată lângă Stara Zagora, in una din cele mai proeminente regiuni vinicole din Bulgaria, Thracian Lowlands. Crama deţine circa 100ha de podgorii proprii, iar capacitatea anuală de producere depăşeste un milion de sticle.

Ca parte a tranzacţiei, acţionarii actuali ai Angel’s Estate vor păstra 24% din acţiunile Cramei şi vor continua să contribuie la dezvoltarea afacerii.

„Achizitia Angel’s Estate este un pas inainte spre realizarea viziunii noastre de a deveni campionul vinicol incontestabil in Europa Centrala si de Est, actionand ca un consolidator al acestei industrii fragmentate. Adaugam la Grupul nostru o noua geografie si vedem aceasta ca pe un mare privilegiu sa construim pe traditiile vinicole milenare ale Bulgariei, inclusiv prin extinderea activitatilor de export existente ale Angel’s Estate. Anticipam sinergii puternice de la venirea Angel’s Estate in familia extinsa Purcari si vom munci in a valorifica la maxim potentialul acestei afaceri in gestiunea noastra.”, a spus Eugen Comendant, Director Operational al Purcari Wineries PLC

Finalizarea tranzactiei este planificata in termen de pana la doua saptamani de la semnarea contractului de achizitie.

Purcari Wineries Public Company Limited deţine brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar si Domeniile Cuza şi gestionează aproximativ 1.350 de hectare de podgorii si platforme de productie in România şi Moldova.

Purcari Wineries este cell mai mare exportator de vin din Moldova, livrând in peste 40 de ţări.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul WINE. Grupul este condus de Victor Bostan si este sustinut de investitori institutionali precum: Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital si Norges Bank.