Bogdan Pană, Ovidius Clinical Hospital: Investim 20 mil. euro într-un corp nou de spital care va include servicii integrate din domeniul oncologic şi cardiovascular

Autor: Cristina Bellu 28.09.2022

Bogdan Pană, Director Cercetare şi Dezvoltare în cadrul proiectului Ovidius Clinical Hospital, spune că instituţia pe care o reprezintă investeşte în momentul de faţă în construcţia unui corp de spital de 6.000 mp, în zona Dobrogea, care va include servicii integrate din domeniul oncologic şi cardiovascular

“Investiţia actuală este de 20 mil. euro în construirea unui corp nou, focusat pe modele de morbiditate, respectiv boli cardiovasculare şi cancer, care reprezintă 80% din cauzele de mortalitate în România. Strategic, noi am mers pe nevoia existentă a modelelor de morbiditate şi asta facem- oncologie integrată şi cardiovascular integrat”, a spus Bogdan Pană la ZF Health&Pharma Summit'22.

Alte declaraţii:

Vorbim de 60 de paturi de spital, dar ideea de bază este cea a integrării serviciilor. Am ajuns la concluzia că serviciile trebuie să fie complete, de la prima consultaţie până la terapia completă şi atunci, dincolo de paturi, vorbim şi de radioterapie, două buncăre, de investigaţii CT, RMN, Angiograf, chirurgie cardiovasculară şi intervenţională.

Sistemul de sănătate francez, cel mai performant din lume, funcţionează pe sistemul de mix public şi privat. Totul ţine de organizare, reglementare şi punerea în centrul problemei a pacientului şi a nevoilor sale. E un trend pe care l-am vazut de curând- mulţi doctori colaboratori, care sunt privaţi, au Cabinete Medicale Individuale, dar preferă ca practica mai complicată să şi-o facă în colaborare la un spital privat.