Lantmännen Unibake ţinteşte afaceri de 100 mil. euro din chifle şi pâine după finalizarea celei de-a doua fabrici din Pantelimon

Autor: Mădălina Dediu Panaete 29.09.2022

Lantmännen Unibake România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de panificaţie, care realizează chifle pentru hamburgeri şi hot-dog inclusiv pentru gigantul din sectorul restaurantelor McDonald’s, a început construcţia noii fabrici din Pantelimon (judeţul Ilfov), în care va realiza specialităţi de pâine premium. Noua unitate de producţie se află lângă actuala fabrică din Pantelimon (judeţul Ilfov).

„După prima linie, se va dubla capacitatea de producţie actuală, după a doua linie se va mai dubla o dată această capacitate, deci în final vom ajunge la o producţie de 60.000-70.000 de tone. La „maturitate“, fabrica va genera afaceri de peste 100 de milioane de euro”, a spus Viorel Ognean, managing director la Lantmännen Unibake România, care adaugă că terenul pe care se construieşte noua fabrică a fost cumpărat la circa un an după ce Lantmännen a intrat pe piaţa locală. Grupul a intrat direct pe piaţa locală în anul 2016, atunci când a cumpărat active din domeniul de panificaţie ale Goodmills România (fosta Titan SA).