Ilinca Păun, fondator Bravva Angels, se alătură Consiliului de Administraţie Meta Estate Trust, holding din sectorul imobiliar, listat recent pe piaţa AeRO de la BVB

Autor: Cristina Bellu 29.09.2022

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piaţa SMT – AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier MET, anunţă că Ilinca Păun, fondator Bravva Angels, devine membru în Consiliul de Administraţie, începând de astăzi, 29 septembrie.

„Atragerea Ilincăi Păun în echipa Meta Estate Trust a venit ca un pas firesc în contextul în care dorim să accesăm tot mai multe segmente ale pieţei imobiliare, iar experienţa sa îndelungată în domeniu va fi de un real ajutor. Mai mult de atât, implicarea sa în proiecte antreprenoriale şi strat-up-uri de succes ne oferă o perspectivă mai largă asupra mediului de business local”, explică Eugen Voicu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Meta Estate Trust.

Potrivit acestuia, pentru moment, Ilinca Păun are un statut interimar, urmând ca în cadrul următoarei Adunări Generale a Acţionarilor să fie propusă cu titlu deplin.

„Modelul de businesss inovator, obiectivele ambiţioase, cât şi reuşitele marcate de companie în doar un an de la înfiinţare m-au convins să mă implic activ în acest proiect şi să contribui la dezvoltarea sa”, spune Ilinca Păun.

Ea îl înlocuieşte pe Ionuţ Nicolescu în cadrul Consiliului de Administraţie.

Ilinca Păun a absolvit Institutul de Arhitectură din Bucureşti (1999) şi şi-a început cariera în cadrul Colliers în anul 2000, unde a activat pentru 18 ani, ocupând mai multe funcţii.

Dintre acestea, cea mai importantă a fost cea de CEO în perioada 2010 – 2018.

Ulterior, Ilinca Păun s-a dedicat proiectelor antreprenoriale şi de educaţie, fiind co-fondator The Entrepreneurship Academy, prima facultate de antreprenoriat din România. De asemenea, a fondat TreeHouse, companie care a fuzionat ulterior cu Impact HUB.

La începutul lui 2022, Ilinca Păun a fondat Bravva Angels – comunitate ce oferă programe de pregătire pentru start-up-uri, cât şi investiţii dedicate business-urilor la început de drum. 

Meta Estate Trust, listată la Bursa de Valori Bucureşti la sfârşitul lunii august, a înregistrat un profit net de circa 700.000 de lei în primele şase luni ale anului, marcând trecerea de la pierdere în primele nouă luni de activitate, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Veniturile totale ale companiei au ajuns la 4,2 milioane de lei în data de 30 iunie, de la aproape 80.000 de lei în aceeaşi dată de anul trecut, în timp ce afacerile au atins 1,9 milioane de lei.

Compania are o capitalizare de 85 de milioane de lei, fiind aşteptată să intre la bursă la o valoare de 104 milioane de lei, luând în considerare preţul din oferta publică iniţială din 20 iunie-2 august.

Din acţionariatul companiei face parte Adivi Estate din Bucureşti, cu o participaţie de 12,6%.