Schimbare la vârful Profi, cel mai mare angajator privat din economie: Gaetan Pacton preia din octombrie conducerea retailerului, după ce Pawel Musial a anunţat că se retrage din funcţie

Autor: Cristina Bellu 29.09.2022

Conducerea lanţului de magazine Profi, ce deţine local o reţea de peste 1.600 de magazine integrate şi partener, va fi preluată de Gaetan Pacton, actualului Vice-Preşedinte şi Chief Operating Officer, începând cu data de 1 octombrie, transmit oficialii companiei.

Numirea are loc în contextul în care Pawel Musial, cel care s-a aflat la cârma companiei în ultimii trei ani, a anunţat că se retrage din funcţie.

"Obiectivul meu a fost să construim un nou format de supermarket care să ofere cumpărături de proximitate, cu preţuri convenabile şi calitate bună, atractiv pentru toate categoriile sociale. Rezultatele de până acum arată că obiectivul iniţial a fost atins, iar echipa condusă de Gaetan Pacton în calitate de director general în exerciţiu vor duce mai departe munca pe care am început-o”, spune  Pawel Musial.

Pawel Musial a revenit la conducerea companiei în 2020, după o pauză de cinci ani. Numit iniţial Executive Chairman, el a preluat apoi funcţia de director general. „După mulţi ani petrecuţi departe de casă, în sfârşit voi putea să dedic mai mult timp familiei şi intereselor mele.”

Gaetan Pacton are peste 20 de ani de experienţă în retailul alimentar, în companii precum Carrefour, Univers'all şi La Fourmi.

El s-a alăturat lanţului de magazine Profi în 2011, unde a deţinut funcţiile de director operational şi director de expansiune.

“În ultimii 12 ani am reuşit să construim reţeaua de retail alimentar cu cel mai mare număr de magazine şi cu cea mai rapidă rată de creştere”, adaugă Gaetan Pacton, directorul general în exerciţiu al Profi. 

Lanţul de magazine Profi, controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 9,5 mld. lei, cu 7,8% mai mare decât cea din 2020.

Retailerul este singurul jucător din co­merţul modern controlat de un fond de in­ves­tiţii. Mid Europa Partners a intrat în acţionariat în 2016, preluând com­pania de la un alt fond, Enterprise Investors.

Cu peste 1.600 de magazine integrate şi partener active în mai mult de 750 de localităţi şi 27.000 de angajaţi, Profi este cel mai mare angajator din România.