Urmează marţi, 4 octombrie, conferinţa ZF/iBanFirst Regional Business Summit. „Cum se pot extinde peste graniţe companiile din estul Europei?” Johan Gabriels, iBanFirst: Finanţarea şi găsirea talentelor sunt cele mai mari piedici pentru extinderea peste graniţe a unei companii

Autor: Răzvan Botea 29.09.2022

Finanţarea şi găsirea talentelor sunt cele mai mari piedici pentru extinderea peste graniţe a unei companii, este de părere Johan Gabriels, SEE Regional Director, al fintechului iBanFirst. Compania pe care o conduce în regiunea Europei de Sud-Est s-a extisn de la trei ţări înainte de pandemie, la 9 ţări acum.

„Finanţarea şi găsirea talentelor potriviet. Spre deosebire de marile corporaţii, multe IMM-uri nu au finanţarea necesară pentru a se extinde atât din punct de vedere al capitalului, cât şi din punct de vedere al bugetului pentru a efectua cercetări de piaţă aprofundate. O altă constrângere este capacitatea de a găsi şi păstra talentul potrivit”, a spus, pentru ZF, Johan Gabriels, întrebat care sunt cele mai mari piedici pentru extinderea companiilor peste graniţe.

Johan Gabriels este unul dintre moderatorii şi speakerii conferinţei „Regional Business Summit:  How can Eastern Europe born companies expand internationally”, dezbatere organizată de Ziarul Financiar, în parteneriat cu fintechul iBanFirst, marţi, 4 octombrie 2022, la Bucureşti.

La eveniment vor fi prezenţi antreprenori şi manageri din România, Bulgaria şi Ungaria, liderii unor companii care s-au extins cu succes în regiune şi pot împărtăşi experienţa procesului.

„Ştiţi că am o relaţie specială cu România şi regiunea Europei de Sud-Est. Din prima zi în care am venit în România în anul 2009 şi până astăzi, am simţit întotdeauna că aceasta este a doua mea casă, am fost întotdeauna bine acceptat... şi, prin urmare, am făcut întotdeauna tot ce am putut pentru a promova această ţară şi această regiune. .

Astăzi, lucrând pentru iBanFirst, o tehnologie fintech cu scopul de a asista IMM-urile în gestionarea riscului valutar, tranzacţii transfrontaliere şi gestionarea numerarului, am constatat că era sarcina noastră să reunim vorbitori şi experţi cheie pentru a oferi sfaturi şi sfaturi IMM-urilor noastre locale despre cum să putem să crească la nivel internaţional”, spune, despre eveniment, Johan Gabriels.