Transgaz urcă joi cu 9,3% la Bursă după ce şi-a surprins investitorii cu o propunere de acordare a 15 acţiuni gratuite la una deţinută

Autor: Tibi Oprea 30.09.2022

Majorarea capitalului social cu 1,77 mld. lei ar urma să se realizeze prin încorporarea rezervelor din profiturile anilor trecuţi.

Acţiunile transportatorului naţional de gaze naturale Transgaz (simbol bursier TGN) au închis şedinţa de joi în urcare cu 9,3%, pe fondul unor tranzacţii de 2,4 mil. lei, după ce compania a anunţat miercuri seară la Bursa de Valori Bucureşti  că administratorii au avizat, în vederea supunerii spre aprobare unei Adunări Generale Ex­traordinare a Acţionarilor, majorarea capi­talului social prin încor­po­rarea rezervelor constituite din pro­fitul net al anilor financiari anteriori în valoare de 1,77 de miliarde de lei.

Majorarea ar urma să fie realizată prin emisiunea a 176,6 milioane de acţiuni noi, cu va­loarea nominală de 10 lei pe unitate. Spre comparaţie, capitalul social al Transgaz este împărţit în 11,77 de milioane de acţiuni (117,7 mil. lei).