Producătorul de structuri de oţel Peikko: Pe primele opt luni din acest an cifra de afaceri a Peikko România s-a dublat

Autor: Alina-Elena Vasiliu 30.09.2022

Producătorul finlandez de structuri de oţel pentru clădiri Peikko, prezent şi pe piaţa locală, a deschis o linie nouă de producţie în România şi are în derulare investiţii în energie regenerabilă.

„În primele opt luni din acest an, cifra de afaceri a Peikko România s-a dublat comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021. O parte din această creştere a fost organică, datorată creşterii businessului, iar o parte a fost rezultatul creşterii costului materiilor prime pe fondul invaziei armate ruse în Ucraina, urmată de scăderea disponibilităţii. Deşi o mare parte din comenzile fabricate de Peikko România ajung la export, ne simţim din ce în ce mai puternici şi pe piaţa locală“, spune Laurenţiu Dumitrescu, sales manager la Peikko România.

Peikko are în România o fabrică în Bolintin-Deal, lângă Bucureşti, unde a demarat producţia în 2019. Peikko România a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 46 mil. lei, în creştere cu 58% faţă de anul precedent. Compania a raportat pierderi de 11,6 mil. lei, iar numărul mediu de angajaţi a ajuns anul trecut la 101.

Potrivit celor mai recente date, 80% din producţia reali­zată de Peikko în România pleacă la export către Germania, Ungaria, Olanda, Lituania sau Finlanda.