Un salariu pe zi. Un CRM manager câştigă între 1.200 şi 1.500 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 08.10.2022

Un angajat pe poziţia de CRM manager are un salariu care variază, în medie, între 1.200 şi 1.500 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Un manager CRM este responsabil pentru implementarea strategiilor CRM (customer relationship management), planurilor şi sistemelor puse în aplicare pentru a a îmbunătăţi relaţiile dintre afaceri şi clienţi.

„CRM este un acronim pentru termenul englezesc «customer relationship management», care, tradus în limba română, înseamnă managementul relaţiei cu clienţii. CRM este mai mult decât un software, un manager CRM este specializat în interacţiunile cu clienţii şi se ocupă de software-ul care face posibile aceste interacţiuni. De la implementarea şi întreţinerea software-ului până la formarea angajaţilor şi asigurarea faptului că toată lumea îl foloseşte aşa cum ar trebui, rolul managerului CRM devine mai critic pe măsură ce businessul şi software-ul devin mai complexe”, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: abonament servicii medicale, tichete de masă, decontare transport,  timp de lucru flexibil, abonament sală de sport.

În prezent, 552 de posturi vacante pentru poziţia de CRM manager sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti şi Ilfov.