Giampaolo Manzonetto, Lactalis România: Investim în automatizare şi capacitate de stocare

Autor: Mădălina Dediu Panaete 03.10.2022

Grupul francez Lactalis, care deţine Albalact, Covalact şi Dorna Lactate, vrea să optimizeze costurile în condiţiile în care inflaţia afectează veniturile clienţilor, iar facturile de pe timp de iarnă vor pune şi mai mare presiune pe cheltuieli.

„Investiţiile s-au concentrat pe automatizarea liniilor de producţie şi ambalare şi pe creşterea capacităţii de stocare. Alt proiect nou va începe în curând la Oiejdea. Investiţii importante au fost direcţionate în continuare şi în segmentele de suport, cum sunt logistică şi IT.  Proiecte noi sunt în desfăşurare în prezent şi în fabrica din Câmpulung Moldovenesc pentru îmbunătăţirea calităţii produselor şi creşterea productivităţii“. Într-un interviu acordat anterior de Giampaolo Manzonetto, executivul spunea că în 2021 vrea să depăşească suma de 10 milioane de euro investită în fabrici.

„Nu ne-am oprit planurile de investiţii. Chiar dacă au existat întârzieri din partea furnizorilor, mai ales pe partea tehnică din cauza lipsei componentelor, am finalizat tot ce am avut în plan în 2021. Şi anul acesta ne urmăm toate planurile de investiţii şi vom depăşi cuantumul alocat în 2021“, a explicat el. Însă, anul acesta grupul a lansat mai multe produse.