Avocaţii de la Filip & Company au asistat acţionarii principali ai producătorul român de ambalaje biodegradabile Promateris în vânzarea a 24% din acţiuni către Pavăl Holding

Autor: Cristina Bellu 03.10.2022

Firma de avocatură Filip & Company îi asistă pe omul de afaceri Florin Pogonaru şi pe Tudor Georgescu, CEO-ul Promateris, producătorul român de ambalaje biodegradabile şi compostabile, în vânzarea a 24 % din acţiuni către compania Pavăl Holding, controlată de Adrian şi Dragoş Pavăl, acţionarii retailerului de bricolaj Dedeman.

“Intrarea Dedeman în acţionariat este o continuare firească a unei poveşti de creştere excepţionale şi sunt convins că va fi una dintre investiţiile lor cele mai bune”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.  

Echipa Filip & Company, coordonată de Alexandru Bîrsan, i-a inclus pe Olga Niţă (partener), Anca Bădescu (associate) şi Rareş Crâşmaru (associate).

Compania Promateris,  listată la Bursa de la Bucureşti cu o capitalizare de 382 mil. lei, a raportat o cifră de afaceri  de 87,7 milioane de lei în primele şase luni ale anului, în creştere cu 3,5%, un rezultat EBITDA de 11,8 milioane de lei şi o marjă EBITDA de 13,4%, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Profitul net a fost de  4,9 milioane de lei, faţă de 9,6 milioane lei în perioada similară din 2021.