(P) HELLA extinde divizia electronică globală cu două noi centre de proiectare şi dezvoltare în România

Autor: Publicitate 04.10.2022

 Activităţile vor fi orientate în principal către dezvoltarea soluţiilor pentru maşina electronică şi conducerea autonomă

 În cele două locaţii, de la Iaşi şi Oradea, vor fi create până la 300 de locuri de muncă în următorii patru ani

Furnizor german automotive de renume mondial, parte din grupul global FORVIA, HELLA îşi dezvoltă în continuare reţeaua europeană de centre de proiectare şi dezvoltare din zona electronică prin deschiderea a două locaţii în Iaşi şi Oradea. Aici, cu ajutorul tehnologiior inovatoare, vor fi implementate proiecte aliniate cu tendinţele-cheie ale pieţei automotive – conducerea autonomă şi maşina electrică. În următorii patru ani, 300 de noi locuri de muncă vor fi disponibile, în total, în aceste oraşe.

”Nevoia de soluţii din zona electronicii este în creştere pe măsură ce industria continuă să se schimbe. Cu cele două noi locaţii de dezvoltare, ne consolidăm poziţia pentru a răspunde cererii mari pentru produsele noastre”, spune Björn Twiehaus, director al diviziei Electronics HELLA. ”În România, suntem deja reprezentaţi de mai mulţi ani cu locaţii esenţiale prin performanţa lor, cu profil de electronică. De exemplu, cele mai sofisticate unităţi de control sunt dezvoltate astăzi aici. În acest context, decizia de a ne întări prezenţa în ţară, prin expansiunea reţelei existente, a venit natural”.

Noul Technical Center din Oradea se va concentra pe dezvoltarea soluţiilor de produse pentru vehicule electrice, precum sistemele de management a bateriei şi convertoarele de tensiune. Proiectele iniţiale ale locaţiei de la Iaşi vor include dezvoltarea de software şi testarea senzorilor radar 77 GHz, o tehnologie fundamentală pentru conducere autonomă şi asistată. Cele două centre vor fi funcţionale din această toamnă, cu câte o echipă de bază de zece ingineri.

Furnizorul german automotive are, în România, locaţii de producţie, administrativ şi cercetare şi dezvoltare în patru oraşe

”Am decis să ne extindem reţeaua în Oradea şi Iaşi datorită condiţiilor excelente pe care acestea le oferă. În calitate de oraşe universitare şi centre economice marcante în nordul ţării, au un mare potenţial de specialişti înalt calificaţi, ceea ce este deosebit de important pentru noi, ca furnizor de tehnologie automotive”, explică Gelu Murariu, director general HELLA România. ”În acelaşi timp, dorim să le oferim angajaţilor noştri un mediu atractiv şi plin de inspiraţie, pentru viaţa personală şi profesională în egală măsură. Cu înfiinţarea celor două centre din Oradea şi Iaşi, ne ridicăm la înălţimea standardelor înalte construite pe parcursul anilor”.

În România, HELLA este prezentă de 17 ani, cu trei centre de proiectare şi dezvoltare, un centru administrativ şi trei unităţi de producţie, situate în Timişoara, Arad, Lugoj, Craiova, având peste 4500 de angajaţi.

Despre HELLA

HELLA, furnizor automotive de anvergură internaţională, este o companie listată la bursă, operaţională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanţă în tehnologia de iluminat şi electronică în industria auto. În acelaşi timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii şi produse pentru ateliere şi magazine de piese auto, precum şi pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajaţi în mai mult de 125 de locaţii în întreaga lume şi a generat vânzări de 6,3 miliarde de euro, în anul fiscal 2021/2022.

Despre FORVIA

FORVIA îmbină tehnologia complementară şi avantajele industriale ale Faurecia şi HELLA. Cu peste 300 de zone industriale şi 77 de centre de proiectare şi dezvoltare, 150.000 de angajaţi, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de ţări, FORVIA oferă o abordare unică şi cuprinzătoare a provocărilor prezentului şi viitorului din domeniu. Compusă din şase grupuri de business cu 24 de linii de produse şi cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregăteşte să devină un partener orientat în zona inovaţiei şi a integrării pentru constructorii de top de maşini din lume. FORVIA îşi propune să determine transformarea mobilităţii, prin proiecte vizionare.