Peste 45 de producători de brânzeturi, vinuri, bere şi carne vor participa weekendul acesta la salonul gastronomic Revino Gourmet Show

Autor: Mădălina Dediu Panaete 03.10.2022

Brânzeturi locale maturate, specialităţi din carne, vinuri, bere artizanală, spirtoase, ciocolată, produse din peşte, sosuri şi alte delicatese de la peste 45 de expozanţi vor putea fi degustate în acest weekend la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, ce va avea loc la Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei din Capitală.

„Ideea organizării unui salon gastronomic mi-a venit în 2019, după o experienţă de peste 10 ani în lumea vinului, când am început să călătoresc prin ţară, dar şi prin Europa, pentru a învăţa despre brânzeturile locale şi internaţionale. Tot atunci am descoperit noi asocieri care mi-au atras atenţia. Fie că vorbim despre specialităţi din carne, bere artizanală ori alte băuturi, toate acestea, alături de brânzeturi şi vinuri, merită degustate şi merită aflată povestea din spatele lor şi a producătorilor care le-au creat”, spune Alina Iancu, fondator Revino Gourmet, CrameRomania.ro şi Revino Bucharest Wine Show.

În ultimii ani, în multe zone ale ţării au fost realizate investiţii menite să aducă mai aproape de consumator produsele locale premium. Totodată, în această perioadă, au apărut comunităţi de români curioşi şi pasionaţi de gastronomie, care vizitează producătorii la ei acasă, bucurându-se de ce oferă natura şi localnicii. Există însă mult loc pentru dezvoltarea şi pentru consolidarea relaţiilor dintre aceste branduri şi consumatori, consideră Alina Iancu.

“Noi, la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, dorim să aducem în atenţia publicului larg, atât din România, cât şi de peste hotare, o parte din aceste experienţe. Doar că ele vor fi disponibile chiar în centrul Capitalei, astfel că oamenii vor putea să cunoască producătorii, dar şi să descopere specialităţi şi asocieri noi”, adaugă Alina Iancu.

Revino Gourmet Show işi propune astfel să creeze comunităţi de oameni care să ducă mai departe povestea gastronomiei româneşti actuale, poveste scrisă de artizani din toată ţara. Evenimentul va fi completat şi de asocieri cu produse internaţionale.

Nu vor lipsi nici lansările de produse în premieră, precum Miedul craft, şi nici o serie de masterclassuri cu asocieri gastronomice de excepţie dintre brânzeturi maturate cu bere craft sau cu vinuri spumante şi totodată inedite pentru publicul larg. Vinul va fi nelipsit, bineînţeles. Toate produsele pot fi degustate, iar o parte dintre acestea pot fi achiziţionate de la magazinul special amenajat pentru eveniment.

Revino Romania este un proiect care, începând din 2015, promovează vinul românesc şi turismul viticol la noi în ţară. Din 2019, în completare, proiectul se ocupă şi cu promovarea producătorilor locali de brânzeturi şi cu organizarea de evenimente ce au ca temă asocierea celor două elemente - brânza şi vinul.

CrameRomania.ro a luat naştere în 2014 şi este o platformă bilingvă a cramelor locale, a soiurilor autohtone de struguri, completată de hărţi viticole şi informaţii utile despre vinuri.