Tranzacţii cu acţiuni One United Properties: Cofondatorii Victor Căpitanu şi Liviu Diaconescu cumpără de 37,6 mil. lei, iar administratorul Horia Manda de circa 5 mil. lei. Două persoane în strânsă legătură cu societatea achiziţionează acţiuni de 2 mil. lei

Autor: Eduard Ivanovici 04.10.2022

Victor Căpitanu şi Liviu Diaconescu, cofondatori al dezvoltatorului imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) au cumpărat în data de 3 octombrie câte 17,9 milioane de acţiuni ONE la un preţ de 1,048 lei per unitate, totalul ajungând la 37,6 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Bursa de Valori Bucureşti.

Vânzătorul nu a fost raportat. Ieri în sistemul BVB a fost înregistrată o tranzacţie specială (DEALS) cu un număr de 47,2 milioane de acţiuni ONE, în valoare totală de 49,5 milioane de lei. Tranzacţia s-a încheiat la preţul de 1,048 lei per unitate, în scădere cu 9,97% faţă de preţul închiderii din ziua precedentă. Astfel, investitorii au schimbat 1,7% din totalul acţiunilor ONE.

Tot pe 3 octombrie, Horia Dragoş Manda, care deţine funcţia de administrator în cadrul One United, a achiziţionat 4,7 milioane de acţiuni ONE la un preţ de 1,048 lei per acţiune, deci aproximativ 5 milioane de lei.

De asemenea, Cristina-Vasilica Căpitanu şi Andreea-Nicoleta Diaconescu, „persoane fizice în strânsă legătură cu societatea” prin intermediul celor doi cofondatori, au cumpărat câte 944.466 de acţiuni la acelaşi preţ per unitate. În total, tranzacţiile valorează aproape 2 milioane de lei.

La începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi, acţiunile ONE se apreciau cu 1%, pe un rulaj de 1.000 de lei, arată datele BVB. De la începutul anului, acţiunile au pierdut 9,6%, pe tranzacţii în valoare de 225 de milioane de lei. Compania are o capitalizare de 3,2 miliarde de lei.

În S1/2022, One United a avut un profit net de 348 de milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de primele şase luni de anul trecut. Afacerile au ajuns la 676 de milioane de lei, plus 56%. Poziţia de numerar a societăţii a fost de 476,5 milioane de lei, conform raportului semestrial.