Compania cu acţionariat american Bucharest Properties REIT vrea să închirieze integral faza 3 a proiectului rezidenţial Vitan Estates, primul ansamblu dedicat exclusiv închirierii din Bucureşti. „Cererea pentru închiriere este în continuă creştere”

Autor: Roxana Rosu 04.10.2022

Compania cu acţionariat american Bucharest Properties REIT vrea să închirieze integral faza 3 a proiectului rezidenţial Vitan Estates, primul ansamblu dedicat exclusiv închirierii din Bucureşti.

REIT a semnat un contract cu firma de consultanţă imobiliară Colliers pentru asigurarea serviciilor complete de închiriere corporate.

Consultaţii spun că majorarea dobânzilor la credite faţă de minimele înregistrate în ultimii ani a făcut ca raportul dintre rată şi chirie să se inverseze. Astfel, în prezent, în majoritatea zonelor centrale din oraşele mari din România, chiria pentru un apartament a devenit mai mică decât rata lunară pentru acelaşi apartament, ceea ce va duce la creşterea cererii pentru închirierea de locuinţe în următoarea perioadă.

 

Această cerere a fost satisfăcută până în prezent de mici investitori care achiziţionau pachete de apartamente şi le scoteau pe piaţa de închiriere, dar acum începe să atragă şi atenţia jucătorilor mari.

Colliers poartă în prezent discuţii cu mai mulţi dezvoltatori şi investitori privind construcţia de ansambluri destinate exclusiv închirierii în câteva zone din Bucureşti şi au intermediat recent o tranzacţie de teren pentru un astfel de proiect.