Casa de avocatură Filip & Company a asistat Amber Studio la obţinerea unei finanţări de 20 mil. dolari acordată de un fond de investiţii din Londra

Autor: Cristina Bellu 04.10.2022

Casa de avocatură Filip & Company a asistat Amber Studio SA, un dezvoltator independent de jocuri video la nivel global, la obţinerea unei finanţări în valoare de 20 de milioane de dolari acordată de către un fond de investiţii din Londra consiliat de Emona Capital LLP.

Evaluarea post-investiţie a companiei româneşti este de 190 de milioane de dolari, una dintre cele mari evaluări obţinute vreodată de o companie românească la o finanţare de seria A, iar o parte importantă din fonduri va fi folosită pentru dezvoltarea Amber prin noi fuziuni şi achiziţii, spun oficialii casei de avocatură.

Filip & Company a asistat Amber Studio în aspecte ce ţin de drept românesc, cu privire la pregătirea, negocierea şi semnarea contractului de subscriere a acordului acţionarilor şi a contractelor de vânzare prin care o parte dintre acţionarii Amber au vândut acţiuni către fondul de investiţii consiliat de Emona Capital LLP.

Echipa a fost coordonată de Alexandru Bîrsan şi i-a inclus în roluri cheie pe Olga Niţă (partener), Andreea Bănică (senior associate) şi Andrei Anghel (associate).

“Evaluarea obţinută de Amber este una extraordinară pentru o companie românească aflată la Seria A, dar este doar o reflectare corectă a valorii unui business construit, într-un domeniu extrem de competitiv la nivel mondial”, spune Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Avocaţii Filip & Company au avut roluri importante în multe dintre tranzacţiile semnificative de fuziuni & achiziţii din România. Fie că este vorba despre privatizări, tranzacţii de private equity, venture capital sau growth capital sau alte fuziuni şi achiziţii complexe, de foarte multe ori, cel puţin una dintre părţi a primit consultanţă juridică din partea Filip & Company.