Integral Venture Partners, fond de private equity dedicat investiţiilor în Europa Centrală şi de Est, intră în acţionariatul reţelei de centre de imagistică medicală Medima Health aflată în portofoliul Morphosis Capital

Autor: Cristina Bellu 04.10.2022

Integral Venture Partners, un fond de private equity şi growth equity axat pe Europa Centrală şi de Est, investeşte în reţea naţională de clinici medicale Medima Health, specializată în imagistică şi radiologie, alături de actualul acţionar majoritar Morphosis Capital.

Tranzacţia cuprinde o infuzie de capital pentru a accelera extinderea reţelei Medima şi o achiziţie directă de acţiuni care facilitează un exit parţial pentru Morphosis.

 „În ultimii doi ani, ne-am extins afacerea, democratizând accesul la serviciile de radiologie de înaltă calitate destinat populaţiei din România. Suntem încântaţi să continuăm această poveste de creştere alături de noii noştri parteneri, Integral, pentru a duce afacerea Medima la următorul nivel”, spune Vlad Ardeleanu, coacţionar şi CEO al Medima Health.

Medima Health este o reţea specializată în imagistică complexă prin scanare RMN, CT şi PET-CT, diagnostic oncologic şi teleradiologie. Echipa Medima este condusă de radiologul Gheorghe Iana, care îndeplineşte şi funcţia de director medical al reţelei.

Compania operează nouă clinici în Bucureşti, Alba Iulia, Brăila, Buzău, Călăraşi şi Sibiu. În plus, Medima va inaugura în curând în Târgu Mureş primul centru integrat de oncologie şi radiologie, furnizând pacienţilor acces la un ciclotron, care oferă unele dintre cele mai avansate metode de diagnosticare din domeniul oncologic.

„Suntem entuziasmaţi de perspectiva de a continua să ne dezvoltăm viziunea de a crea unul dintre cele mai influente grupuri de radiologie axate pe pacienţii oncologici din ţară, având un impact pozitiv asupra vieţii românilor”, adaugă Gheorghe Iana, coacţionar şi Director Medical al Medima.

Morphosis Capital a investit în Medima în septembrie 2020, angajându-se să creeze un jucător important în domeniul serviciilor de imagistică şi radiologie, cu o prezenţă regională pe întreg teritoriul României, având ca misiune democratizarea accesului la echipamente de imagistică şi infrastructură de calitate.

„Când am investit în Medima, compania avea o singură clinică operaţională; iar doi ani mai târziu, pregătim lansarea celei de-a zecea clinici. (...). Anunţul de astăzi este important pentru noi, deoarece marchează primul exit parţial al Morphosis Capital. Aşadar, suntem mulţumiţi de performanţa de până acum şi ne bucurăm să rămânem implicaţi şi să conducem următoarea etapă de creştere şi extindere a Medima, alături de profesorul Iana, Vlad şi echipa Integral”, cmpletează Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis.

Cu noul capital obţinut de la Integral, Medima îşi propune să îşi dubleze reţeaua din România pe termen mediu, concentrându-se pe expansiunea organică, precum şi pe fuziuni şi achiziţii.

„Printr-o combinaţie de majorare de capital şi o achiziţie secundară de acţiuni, ne alăturăm astăzi bazei de investitori ai Medima, care include Morphosis şi este completată de Vlad Ardeleanu şi profesorul Dr. Gheorghe Iana, cu scopul de a conduce compania în următoarea fază de creştere”, a declarat Evtim Chesnovski, Partener al Integral.

Tranzacţia a fost facilitată de firmele de avocatură Schoenherr, care a asistat Morphosis Capital, şi RTPR, care a asistat Integral Venture Partners.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită. Tranzacţia este prima investiţie a Integral în România. Tranzacţia nu este supusă niciunei aprobări de reglementare.