Început de vis pe Wall Street: Luni, Dow Jones a urcat cu 2,6%, iar la deschiderea şedinţei de marţi are plus 2,5%

Autor: Eduard Ivanovici 04.10.2022

Indicele american Dow Jones Industrial Average se aprecia cu 2,5% la startul şedinţei de tranzacţionare de marţi, 4 octombrie, conform datelor MarketWatch.

În prima sesiune de trading de luna aceasta, indicele a avut un avans de 2,6% şi a ricoşat astfel din minimele ultimelor 22 de luni.

La 17:15, ora României, S&P 500 şi Nasdaq Composite, unde sunt incluse marile companii tech din Statele Unite, erau pe plus cu 2,6%, respectiv 3,1%.

Jim Reid, strateg al Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, spune că evoluţia începutului de săptămână este influenţată de reducerea tensiunilor de pe pieţele de capital din Europa, însă principalul factor este reprezentat de „speculaţiile conform cărora băncile centrale ar putea să afişeze o politică monetară mai puţin agresivă, mai ales după agitaţia din pieţe din ultimele săptămâni”.

Totuşi, alţi analişti sunt de părere că recenta dinamică a indicilor bursieri din SUA nu reprezintă decât un alt raliu pe fondul unei pieţele „bear”.

„Este posibil să vedem mai des aceste tipuri de evoluţii, însă mă îndoiesc că se vor materializa în ceva concret”, spune Michael Kramer, fondator al administratorului de investiţii Mott Capital Management.

La ora redactării ştirii, indicele paneuropean Stoxx 600 urca cu 2,6%. La Bucureşti, BET era pe plus cu 1,8%, conform datelor BVB.