Kremlinul salută planul de pace propus de miliardarul Elon Musk, plan criticat vehement de Kiev: „ Musk caută încă modalităţi de obţinere a păcii. Iar obţinerea păcii fără îndeplinirea condiţiilor Rusiei este absolut imposibilă"

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 04.10.2022

Administraţia Vladimir Putin a salutat, marţi după-amiază, planul de pace propus de magnatul american Elon Musk, fondatorul şi directorul companiilor SpaceX şi Tesla, deşi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat vehement iniţiativa.

 (sursă foto:https://twitter.com/elonmusk)

"Este un lucru foarte pozitiv că cineva precum Elon Musk încearcă să găsească o soluţie de pace la această problemă", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Reuters.

"În comparaţie cu mulţi alţi diplomaţi profesionişti, Musk caută încă modalităţi de obţinere a păcii. Iar obţinerea păcii fără îndeplinirea condiţiilor Rusiei este absolut imposibilă", a subliniat Dmitri Peskov.

Elon Musk a propus cedarea de către Ucraina a regiunii Crimeea, organizarea unor noi referendumuri, sub egida Naţiunilor Unite, pentru stabilirea statutului celorlalte regiuni ucrainene aflate sub control rus şi acceptarea de către Ucraina a statutului de neutralitate militară.

Administraţia de la Kiev a anunţat că nu va ceda niciodată teritorii ocupate cu forţa. "Care Elon Musk vă place mai mult: cel care susţine Ucraina sau cel care susţine Rusia?", a reacţionat preşedintele Volodimir Zelenski.