Victor Căpitanu, Liviu Diaconescu, soţiile lor şi omul de afaceri Horia Manda cumpără 1,5% din One United Properties pentru 44,5 mil. lei. Vânzătorul încă nu a fost raportat la Bursa de la Bucureşti

Autor: Eduard Ivanovici 05.10.2022

♦ Acţiunile ONE, minus 9% de la începutul anului încoace.

Victor Căpitanu şi Liviu Diaconescu, fondatori al dezvoltatorului imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) au cumpărat în data de 3 octombrie câte 17,9 milioane de acţiuni ONE la un preţ de 1,048 lei per unitate, totalul ajungând la 37,6 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Bursa de Valori Bucureşti.

Vânzătorul nu a fost raportat. Luni, în sistemul BVB a fost înregistrată o tranzacţie specială (DEALS) cu un număr de 47,2 milioane de acţiuni ONE, în valoare totală de 49,5 milioane de lei. Tranzacţia s-a încheiat la preţul de 1,048 lei per unitate, în scădere cu 9,97% faţă de preţul închiderii din ziua precedentă. Astfel, investitorii au schimbat 1,7% din totalul acţiunilor ONE.

Tot pe 3 octombrie, Horia Dragoş Manda, care deţine funcţia de administrator în cadrul One United, a achiziţionat 4,7 milioane de acţiuni ONE la un preţ de 1,048 lei per acţiune, deci aproximativ 5 milioane de lei.

De asemenea, Cristina-Vasilica Căpitanu şi Andreea-Nicoleta Diaconescu, soţiile fondatorilor sus menţionaţi, au cumpărat câte 944.466 de acţiuni la acelaşi preţ per unitate.