Companiile mici şi mijlocii se digitalizează: Aproape două treimi dintre firmele mici şi mijlocii din România acceptă plata cu cardul

Autor: Ramona Cornea 09.10.2022

♦ Aproximativ 75% dintre respondenţii unui studiu realizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor şi Visa au cel puţin un card ataşat contului companiei ♦ Florin Jianu, CNIPMMR: „Digitalizarea este o actualitate. Nouă din zece IMM-uri folosesc cardurile ca mijloace de plată.” ♦ Elena Ungureanu, Visa: „Trebuie să vedem cum mergem înainte pentru a accelera gradul de digitalizare al IMM-urilor. Plata cu cardul poate să aducă mai mulţi clienţi IMM-urilor.” 

UltimII ani au accelerat procesul de digitalizare a IMM-urilor, astfel că aproape două treimi dintre firmele mici şi mijlocii din România spun că acceptă plata cu cardul, arată rezultatele celui unui sondaj privind digitalizarea afacerilor, derulat de Visa în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„Digitalizarea este o actualitate, ar trebui să ne concentrăm mai mult pe indicatorii cu privire la digitalizare. Atunci când îţi propui să atingi astfel de ţinte, trebuie să te bazezi pe date. Nouă din zece IMM-uri folosesc cardurile ca mijloace de plată. Numerarul se foloseşte ca urmare a lipsei de educaţiei sau a lipsei dispozitivelor. Văd necesitatea unui program pentru dotarea antreprenorilor cu astfel de dispozitive, POS-uri. În ceea ce priveşte angajaţii, există o deschidere, nu privesc digitalizarea ca pe o ameninţare”, a spus Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, în cadrul conferinţei de presă „Digitalizarea – motorul afacerii pentru IMM-uri”.

Rapiditatea, sigu­ranţa şi accesul imediat la bani sunt principalele avantaje subliniate de IMM-urile care au implementat plăţile electronice. În plus, 48% dintre firmele care nu acceptă încă plata cu cardul plănuiesc să implementeze o astfel de soluţie în viitor.