Piaţa de amanet a explodat: CreditAmanet, primul jucător din Bucureşti, are un plus de 37% în S1, până la afaceri de 33,5 milioane lei

Autor: Roxana Rosu 05.10.2022

Compania CreditAmanet din Bucureşti, al doilea jucător la nivel naţional, a înregistrat în primul semestru o creştere de 37% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 33,5 milioane de lei.

În acelaşi timp, profitul companiei s-a majorat cu 33%, la 3,6 milioane de lei.

Companie de tip holding care dezvoltă 3 linii de business (amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile), CreditAmanet a închis anul 2021 cu un avans de 58% faţă de 2020, ajungând la  afaceri de 61,8 milioane de lei.

Majoritatea românilor care apelează la aceste servicii amanetează bijuterii din aur şi electronice de larg consum, cum ar fi telefoanele mobile, acestea fiind şi cele mai vândute produse din amanet.

„Rezultatele din ultimii ani reprezintă maxime istorice. În semestrul 1 din 2022, CreditAmanet a raportat creşteri pe toate liniile de business pe care îşi desfăşoară activitatea, cu valori variind de la 10% până la 60% creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în funcţie de segmentul de activitate.”, spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet.

În privinţa creditelor tip amanet, valoarea medie a tichetului de împrumut a fost în prima jumătate a acestui an de 1.000 lei.