Grupul UTI estimează o cifră de afaceri de 100 milioane euro în al 32-lea an de activitate

Autor: Publicitate 05.10.2022

Pe 5 octombrie 2022, Grupul UTI aniversează 32 de ani de la prima tranzacţie comercială şi marchează, cu această ocazie, intrarea în al treilea ciclu de creştere din istoria sa.

După o perioadă marcată de stagnare şi de probleme de imagine, grupul a fost reorganizat cu scopul de a se adapta mai bine la contextul economic actual şi de a consolida încrederea clienţilor în capabilităţile sale umane şi tehnologice. Astfel, s-a trecut de la organizarea într-o companie “mare” la o structură formată din 6 companii mai mici, dar mai agile, cu o identitate mult mai clar definită şi cu o abordare mai bine orientată spre client. Altfel spus, UTI este în prezent atât o companie “mare” în ansamblul grupului, cât şi o firmă “mică”, în proximitatea clientului, prin cele 6 societăţi specializate.

Această schimbare reflectă evoluţia către o a treia etapă de dezvoltare a grupului, una în care accentul va fi pus pe implementarea şi respectarea unor principii sănătoase de integritate şi de guvernanţă corporativă, pe gestionarea eficientă a riscurilor, precum şi pe explorarea unor noi domenii de business, care să ducă la diversificare şi creştere sustenabilă.

Anul acesta estimăm o cifră de afaceri în creştere cu aproximativ 15% faţă de anul trecut, ajungând la 100 milioane euro, cifră pe care o realizăm cu peste 1300 de angajaţi în Bucureşti şi în cele 8 regiuni. Companiile membre ale Grupului UTI implementează servicii, soluţii şi proiecte complexe pentru diverse domenii vitale pentru comunitate: infrastructură şi inginerie civilă, e-guvernare, securitate fizică şi informatică, servicii de încredere şi de identitate electronică (semnătura electronică, marca temporală, certificate SSL), mobilitate urbană şi interurbană, sisteme pentru apărare, mediu şi sănătate.

Trecerea în acest nou ciclu de creştere nu ar fi fost posibilă fără contribuţia determinantă a noii echipe manageriale, precum şi a talentelor şi competentelor tehnice şi economice care au rămas sau care s-au alăturat echipei UTI în ultimii ani. UTI a fost şi rămâne o şcoală care oferă provocări tehnologice deosebite tinerelor talente, dându-le posibilitatea specializării şi afirmării în domenii de vârf. Având inovaţia ca principal motor de dezvoltare, cu realizări de excepţie în domeniul cercetării, Grupul UTI se înscrie printre cele mai creative companii din România, deţinând proprietate intelectuală într-un volum impresionant. Menţionăm sute de inovaţii, produse şi soluţii proprii, precum şi mai multe patente internaţionale, inclusiv singurul patent în domeniul matematicii fundamentale înregistrat de România în SUA.

Cu proiecte implementate în peste 15 ţări, nu puţini sunt clienţii care lucrează continuu cu UTI, unii dintre aceştia chiar de peste 20 de ani. Grupul are o bază de clienţi diversificată şi stabilă, formată în proporţie echilibrată atât din clienţi instituţionali, cât şi din corporaţii şi clienţi privaţi.


Advertorialele de pe zf.ro sunt marcate cu (P), Advertorial, Articol cu conţinut publicitar sau Opinia Specialistului.