Un salariu pe zi. Un asistent medical câştigă între 500 şi 900 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 06.10.2022

Un angajat pe poziţia de asistent medical are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 900 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Aceşti angajaţi oferă îngrijiri medicale pacienţilor care suferă de boli fizice sau mintale, aflaţi în spital sau în alte instituţii.

„Pandemia de COVID-19 a avut un impact imens asupra angajaţilor din domeniul sănătăţii. Deşi a existat un deficit de asistente calificate de ani de zile, pandemia a agravat situaţia. Acesta este unul dintre motivele pentru care asistenţa medicală este un domeniu de top al viitorului”, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Pentru acest tip de loc de muncă, un candidat are nevoie de studii postliceale sau superioare de asistent medical, certificat de liberă practică în domeniul medical, cunoştinţe medicale şi cunoştinţe de operare a computerului.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, program flexibil: lucru în ture, training şi cursuri de perfecţionare.

În prezent, 281 de posturi vacante pentru poziţia de asistent medical sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa.