SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, estimează afaceri de 30 mil. euro în anul fiscal 2022-2023, plus 58%. „Ne propunem să susţinem acelaşi ritm de creştere pe termen mediu şi lung. Planurile vizează dezvoltarea portofoliului de servicii şi creşterea la nivelul echipei”

Autor: Alexandra Cepăreanu 06.10.2022

SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, estimează afaceri de 30 milioane de euro în anul fiscal 2022-2023, respectiv o creştere de aproximativ 58%, comparativ cu anul fiscal precedent, au transmis reprezentanţii companiei. La finalul anului fiscal aprilie 2021 - martie 2022, SII România raporta afaceri de 19 mil. euro, în creştere netă de 48% faţă de perioada precedentă (aprilie 2020 - martie 2021), pe fondul unei strategii de dezvoltare sustenabile, cu investiţii în elementele cheie. În prezent, compania numără 570 de specialişti, care au livrat cu succes peste 180 de proiecte, către 60 de clienţi globali.

„Creşterea înregistrată în ultimii ani a fost susţinută de o strategie în care mizăm pe atuurile noastre principale, dar şi de nevoia accelerată de digitalizare, ce a determinat o creştere a cererii pentru serviciile IT la nivel general. Ca o consecinţă a dezvoltării operaţiunilor locale, SII România şi-a consolidat poziţia de furnizor strategic de soluţii şi servicii pentru companii multinaţionale, lideri în diverse industrii de top. Ne propunem să susţinem acelaşi ritm de creştere pe termen mediu şi lung, iar planurile noastre vizează dezvoltarea portofoliului de servicii şi creşterea la nivelul echipei”, a spus Manel Ballesteros, CEO al SII România.

De asemenea, 75% dintre proiectele SII România sunt locale şi 25% internaţionale - în ţări precum Franţa, Danemarca, Elveţia, Spania, Germania şi altele, iar principalele domenii de activitate şi industrii în care compania are o amprentă puternică sunt: Automotive, Transportation, Aerospace & Defense, IT, Telecommunications, Banking & Finance, Insurance, Energy, Manufacturing, Agriculture şi altele.

Compania SII România a înregistrat o dezvoltare continuă în ultimii trei ani, ceea ce a însemnat şi o creştere a numărului de proiecte şi a complexităţii acestora, la nivelul ambelor divizii– Digital şi Inginerie -  unde activează, în prezent, peste 550 de ingineri. De asemenea, compania a cunoscut o dublare a echipei operaţionale, respectiv o creştere de peste 230% la nivelul echipelor Automotive, din cadrul diviziei Inginerie.

Planurile companiei vizează şi atingerea unui număr de 650 de angajaţi la finalul anului fiscal 2022 – 2023, arată sursa citată anterior.

„Într-o primă etapă, pentru anul fiscal 2022-2023, compania ţinteşte atingerea unui număr de 650 de specialişti şi o cifră de afaceri de 30 mil. euro. Ulterior, pe termen mediu (circa trei ani), SII România îşi propune să cumuleze 1.000 de angajaţi, iar pe termen lung are ca obiectiv să devină una dintre cele mai puternice companii IT din România”, au mai transmis reprezentanţii SII România.