Compania imobiliară Prime Kapital va dezvolta împreună cu MAS PLC un proiect rezidenţial cu 1200 de apartamente în Timişoara, pe un teren de 5,6 hectare pe care anterior a funcţionat întreprinderea ELBA (Electrobanat)

Autor: Roxana Rosu 06.10.2022

Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital şi partenerul său de investiţii MAS PLC, pregătesc un proiect rezidenţial cu 1200 de apartamente în Timişoara, pe malul râului Bega, pe un teren de 5,6 hectare pe care anterior a funcţionat întreprinderea ELBA (Electrobanat).

”Proiectul Elba Residence ne oferă oportunitatea de a valorifica un teren important, prin dezvoltarea unui complex rezidenţial sustenabil, care va aduce beneficii pe termen lung viitorilor rezidenţi, dar şi comunităţii extinse. Prin acest proiect, vom transforma o fostă platformă industrială într-un nou hub multifuncţional. Proiectul va asigura, printr-o reţea de zone verzi şi alei pietonale, conexiunea dintre Gara de Nord şi pistele pentru biciclete şi aleile pietonale deja dezvoltate de autorităţile locale pe malul râului Bega. De asemenea, vom reabilita o clădire istorică (vechea grădiniţă pentru copii), prin modernizarea şi conservarea clădirii situate la pe acest teren”, a declarat Maggie Kitshoff, Partener Birouri & Rezidenţial în cadrul Prime Kapital. 

Dezvoltatorul mai are în construcţie patru proiecte rezidenţiale, în Bucureşti, Iaşi şi Ploieşti şi are în pregătire proiecte de regenerare urbană în alte oraşe mari, precum Cluj şi Braşov.

Elba Residence este amplasat în cartierul Iosefin din Timişoara, unde se află circa 30 de clădiri istorice importante.

Proiectul rezidenţial va fi construit în faze şi constă în aproximativ 1.200 de apartamente, 8.000 metri pătraţi (GLA) de spaţii de retail şi suport, spaţii verzi, alei pietonale, curţi private, terase pe acoperiş, precum şi zone de sport şi recreere. Designul proiectului include, de asemenea, soluţii de parcare eficiente, pentru a veni în sprijinul realizării unui „cartier 15 minute”, predominant cu acces auto limitat.