Doi antreprenori din Timişoara, Gheorghe Ioan Fernea şi Titus Mihail Nicoară Zăgănescu, au vândut fabrica de mortare cu brandul Ceradez competitorilor de la Hasit

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.10.2022

♦Gabbro SRL, vânzătorul din această tranzacţie, care deţinea fabrica şi brandul Ceradez, este o companie deţinută, în mod egal, de Gheorghe Ioan Fernea şi Titus Mihail Nicoară Zăgănescu, potrivit confidas.ro ♦ Reprezentanţii Hasit estimează că fabrica din Timişoara ar putea genera în 2023 o cifră de afaceri cuprinsă între 4 şi 6 milioane de euro.

Producătorul german de mate­riale de construcţii Hasit, parte din grupul Fixit, cu afaceri de 76 de mili­oane de lei pe piaţa locală în 2021, a cumpărat fabrica de mortare care produce sub brandul Ceradez din Timişoara, de la Gabbro SRL.

„Fabrica din Timişoara este compusă din două linii de fabricaţie a mor­ta­relor uscate - una pentru mortare gri şi alta pentru mortare albe. Planificăm să producem acolo materiale de înaltă calitate, cu performanţe tehnice ridi­cate, atât pentru piaţa din România, cât şi pentru cea din Serbia“, a spus Bogdan Roman, directorul general Hasit România, fără a preciza la cât s-a ridicat suma pe care a plătit-o Hasit pentru fabrica Ceradez.

Gabbro SRL, vânzătorul din aceas­tă tranzacţie, care deţinea fabrica şi brandul Ceradez, este o companie deţinută, în mod egal, de doi acţionari, potrivit platformei de analiză financia­ră a companiilor Confidas.ro. Este vorba despre Gheorghe Ioan Fernea şi Titus Mihail Nicoară Zăgănescu. Firma a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 12,4 milioane de lei (2,5 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de anul pre­cedent, conform da­telor dis­po­nibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul de 920.000 de lei a fost în scădere cu 9% faţă de 2020, iar nu­mărul mediu de anga­jaţi a ajuns la 25. Mo­mentan însă, în fabrica de la Timişoara lucrează nouă oa­meni. Ceradez concurează pe o piaţă unde principalii jucători sunt AdePlast, Baumit, dar şi Hasit, chiar compania cumpărătoare.