Reprezentanţii MidEuropa, Regina Maria şi cei ai Medicover neagă existenţa unor discuţii privind o posibilă fuziune a operaţiunilor din România

Autor: Cristina Roşca 07.10.2022

♦ ZF a scris ieri că în birourile de la Stockholm şi respectiv Londra, Medicover şi MidEuropa, proprietarul Regina Maria, discută posibilitatea de a-şi uni operaţiunile din România.

Oficialii fondului de private equity MidEuropa Partners, cei ai reţelei de sănătate privată Regina Maria şi reprezentanţii Medicover neagă existenţa unor discuţii privind o posibilă fuziune a operaţiunilor din România ale celor doi jucători din piaţa de sănătate. 

„MidEuropa şi Regina Maria dezmint existenţa oricăror discuţii cu Medicover privind o presupusă fuziune a businessurilor Regina Maria şi Medicover. Ne reafirmăm anga­ja­mentul pentru dezvoltarea şi consolidarea pieţei de sănătate din România“, spun reprezentanţii MidEuropa şi Regina Maria într-o declaraţie comună.

Iniţial, oficialii fondului de investiţii MidEuropa Parteners, proprietarul reţelei de sănătate privată Regina Maria, au spus că nu comentează zvonurile privind o posibilă tranzacţie cu Medicover. „Politica firmei este să nu comentă zvonurile din piaţă“, a afirmat Berke Biricik, executivul care conduce operaţiunile MidEuropa pe plan local.

Oficialii Medicover România au negat la rândul lor că ar exista discuţii în acest sens.