Cum luptă un mall cu costurile în creştere: Andrei Pogonaru, Veranda Mall: Avem un program de economisire, nu mai pornim iluminatul noaptea

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.10.2022

Unii chiriaşi din centrul comercial Veranda din zona Obor a Capitalei se gândesc să închidă mai devreme maga­zi­nele, iar dacă situaţia se va agrava, întregul mall ar putea să-şi închidă uşile cu o oră mai devreme decât acum.

„Fiecare chiriaş îşi plăteşte separat părţile lui de electricitate, în spaţiul pe care îl ocupă. Avem însă un program comun de economisire a energiei - nu mai pornim iluminatul noaptea, unele magazine se gândesc deja la un program de funcţionare redus, se pregătesc pentru o iarnă cu program redus. Sunt chiriaşi care iau în calcul să deschidă cu o jumătate de oră mai târziu şi să închidă cu o jumătate de oră mai devreme. Dacă se va ajunge la un moment dat în care preţurile energiei să depăşească toate aşteptările, în mod clar vom lua o decizie la nivelul întregului mall, să se închidă mai devreme. Acum mallul se închide la ora 22“, a spus Andrei Pogonaru, proprietarul mallului Veranda, la emisiunea online de business ZF Live.

Mallul Veranda are în prezent o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi, după ce a trecut printr-un proces de extindere cu circa 10.000 de metri pătraţi, în care s-au deschis un cinematograf, o sală de fitness şi un centru de evidenţă a populaţiei.