Compania de securitate cibernetică SafeTech Innovations îl recrutează pe Gabriel Muşat pentru poziţia de Director de Strategie şi Dezvoltare şi îi promovează pe Marius Pârvu şi Sorin Miriţescu la conducerea divizilor de Servicii de Securitate a Informaţiei şi Direcţiei Cercetare-Dezvoltare

Autor: Cristina Bellu 07.10.2022

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul SAFE, l-a recrutat pe Gabriel Muşat pentru poziţia de Director de Strategie şi Dezvoltare şi i-a promovat pe Marius Pârvu şi Sorin Miriţescu în poziţiile de Director Direcţie Servicii de Securitate a Informaţiei, respectiv Director Direcţie Cercetare-Dezvoltare.

Având o experienţă de peste 30 de ani în domeniul IT&C în servicii tehnice pentru reţele de comunicaţii, centre de date şi sisteme de securitate IT, vânzări de soluţii IT, marketing şi management, Gabriel Muşat este unul dintre fondatorii integratorului IT Datanet Systems, pe care l-a administrat până anul acesta.

În cadrul Safetech Innovations, acesta va fi responsabil de dezvoltarea relaţiilor de afaceri cu clienţii existenţi şi potenţialii noi clienţi ai Safetech Innovations şi creşterea cotei de piaţă a companiei la nivel naţional.  

„Safetech Innovations se află într-o etapă de dezvoltare accelerată, prin extinderea la nivel internaţional în Marea Britanie, SUA şi Emiratele Arabe Unite, unde avem o prezenţă fizică, dar şi în alte ţări, prin realizarea de parteneriate cu companii locale. Pe lângă extinderea globală, avem în vedere şi continuarea consolidării poziţiei de lider la nivel local în domeniul securităţii cibernetice”, spune Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

Marius Pârvu, care va conduce Direcţia de Servicii de Securitate a Informaţiei, s-a alăturat Safetech Innovations în 2017 şi are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul tehnologiei informaţiei şi securităţii informaţiilor, în special în cercetarea şi furnizarea de servicii de securitate, precum cursuri de conştientizare a securităţii, evaluarea de vulnerabilităţi din cadrul unei companii, inginerie socială, criptografie, securizarea serverelor şi a dispozitivelor mobile şi investigaţii forensic.

Sorin Miriţescu, noul Director al Direcţiei de Cercetare-Dezvoltare, face parte din echipa Safetech Innovations din anul 2019. Acesta deţine o experienţă de peste 20 de ani în industria IT&C, perioadă în care a deţinut funcţii tehnice şi de management, fiind implicat în multiple proiecte complexe în domenii precum dezvoltarea de software, securitatea informaţiilor, reţele de comunicaţii şi infrastructură IT. În prezent, activitatea lui acestuia este axată pe analiza, proiectarea şi dezvoltarea arhitecturilor complexe de securitate, colectare şi integrare de date, inginerie software, cercetare şi dezvoltare în domeniul securităţii cibernetice.

Activitatea Safetech Innovations a crescut semnificativ de la începutul anului pe fondul solicitărilor tot mai ridicate pentru servicii şi soluţii de securitate cibernetică. Atât clienţii noi, cât şi cei recurenţi, s-au orientat în această perioadă către serviciile de securitate cibernetică pentru creşterea nivelului de protecţie, dar şi pentru identificarea vulnerabilităţilor şi riscurilor, realizarea de evaluări de conformitate, urmând ca investiţiile să fie efectuate după elaborarea planurilor de măsuri rezultate în urma acestor activităţi.

De altfel, oficialii companiei se aşteaptă ca solicitările în această direcţie să îşi continue trendul ascendent, aspect care va contribui la creşterea cifrei de afaceri a companiei, precum şi a profitabilităţii.

În acest context, în primul semestru din 2022, Safetech Innovations a înregistrat venituri totale din exploatare de 15,3 milioane de lei, o creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,6 milioane de lei, o majorare cu 104% comparativ cu primul semestru din 2021.

În primele şase luni ale anului, cifra de afaceri s-a ridicat la 10,7 milioane de lei, o apreciere cu 15%, în principal datorită creşterii ponderii contractelor de servicii pentru securitate cibernetică.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021.

Compania are o capitalizare de piaţă de peste 159 milioane de lei.