Evergent Investments, program de răscumpărare de acţiuni în valoare de 18,4 milioane de lei

Autor: Cristina Bellu 10.10.2022

Evergent Investments (fosta SIF Moldova, simbol bursier EVER), companie de investiţii cu o capitalizare de 1,1 miliarde de lei, a dat startul unui program de răscumpărare care vizează achiziţionarea a maximum 8,4 milioane de acţiuni proprii în perioada 10 octombrie-20 decembrie 2022, potrivit unui raport la BVB.

Preţul minim de achiziţie va fi preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim va fi de 2,2 lei pe acţiune, conform anunţului companiei, ceea ce înseamnă că valoarea programului s-ar putea ridica la 18,4 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

“Acţiunea vizează răscumpărarea acţiunilor proprii pentru respectarea obligaţiilor legale provenite din programele de tip “stock option plan” in vederea distribuirii remuneraţiei variabila aferente anului 2021, către angajaţi, membri ai organelor de administraţie si directorii societăţii”, spun reprezentanţii companiei de investiţii.

Potrivit acestora, procentul din capitalul social aprobat pentru răscumpărare este 0,873% din capitalul social actual, respectiv 0,856% din capitalul social înregistrat la data adoptarii Hotararii AGEA din aprilie 2022.

Pentru intermedierea tranzacţiilor a fost desemnată societatea de brokeraj BT Capital Partners.

Evergent Investments are 1,17 mld. lei capitalizare. Acţiunile EVER înregistrează un avans de 1,22% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 206 mil. lei, arată datele BVB.