Afacerile grupului farmaceutic Bioeel din Târgu-Mureş au crescut cu 21% în S1/2022, ajungând la peste 312 mil. Lei

Autor: Laurentiu Cotu 11.10.2022

Grupul farmaceutic Bioeel, deţinut de omul de afaceri Albert Attila, membru fondator, şi de Jean Scheftsik de Szolnok, cetăţean francez, a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 312,8 mil. lei (63,2 mil. euro), în creştere cu aproximativ 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform calcu­lelor ZF făcute pe baza datelor transmise de companie.

Grupul Bioeel a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de 562 mil. lei (114,2 mil. euro), mai mult cu 18% faţă de anul anterior, conform datelor transmise anterior de oficialii companiei din Târgu-Mureş.

„În primul semestru al acestui an, piaţa totală a crescut cu 19,3% faţă de acelaşi interval din 2021. Principalele probleme întâmpinate în această perioadă de timp au fost creşterea constantă a costului finanţării şi a preţurilor la combustibili, energie şi gaz“, a declarat pentru ZF Transilvania Daniela Ciulei, director executiv, Bioeel.

Bioeel este o companie cu capital integrat privat, care a intrat în afaceri în 1992 prin producţia de medicamente şi cosmetice. Bioeel şi-a extins liniile de business şi dincolo de activitatea de producţie şi a ajuns să importe şi să distribuie produse farmaceutice pentru mai multe companii farmaceutice locale şi internaţionale. Bioeel are reţea proprie de distribuţie şi propriul brand.