Cu cât îl plătea pe Ştefan Nanu International Investment Bank, cu sediul iniţial la Moscova: 150.000 euro/an (12.500 euro/lună)

Autor: Claudia Medrega 11.10.2022

Ştefan Nanu, care a fost în ultimii ani director în cadrul Băncii Internaţionale de Investiţii (International Investment Bank -IIB), a încasat în 2021 de la această bancă un venit anual de 150.000 de euro, adică 12.500 de euro/lună, potrivit declaraţiei de avere de la Ministerul Finanţelor, instituţie în care el a revenit recent pe poziţia importantă ocupată anterior, de director general al Trezoreriei Statului. 

În anul 2018, Nanu ajungea la Banca Internaţională de Investiţii, o instituţie multinaţională cu sediul iniţial la Moscova şi în prezent la Budapesta, bancă ce este şi emitent de obligaţiuni pe Bursa de Valori Bucureşti. 

El a ocupat poziţia de director al departamentului de datorie şi finanţare structurală în cadrul Băncii Internaţionale de Investiţii şi a avut în 2021 un câştig anual de 150.000 de euro, adică 12.500 euro/lună. Banca Internaţională de Investiţii este o instituţie de dezvoltare multilaterală fondată în 1970 în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale, cei nouă membri/acţionari ai băncii fiind Rusia, Ungaria, Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Mongolia, România, Slovacia şi Vietnam. Înanite de a ajunge la Banca Internaţională de Investiţii, Ştefan Nanu a condus Trezoreria Statului din cadrul Ministerului Finanţelor din România timp ce aproximativ un deceniu.