ZF Health & Pharma. Claudia Oanea, Siemens Healthineers: Cifra de afaceri s-a apropiat de 50 milioane de euro în 2021 în România, iar anul acesta suntem pe creştere

Autori: Mirabela Tiron , Cristina Bellu 12.10.2022

Siemens Healthineers, divizia de sănătate a Siemens, a avut anul trecut afaceri de aproape 50 de milioane de euro iar în a­cest an cifra de afaceri este în creştere, a de­clarat Claudia Oanea, country head Româ­nia, Siemens Healthineers, în cadrul confe­rin­­ţei ZF Health & Pharma Summit ’22.

„În România, pe componenta noastră di­rectă (zona de laboratoare nu este compo­nen­tă de vânzare directă, se face prin distri­buitori agreaţi) avem o cifră de afaceri de aproape 50 milioane de euro anul trecut, iar anul acesta suntem pe creştere“, a spus Claudia Oanea, country head Romania, Siemens Healthineers la ZF Health & Pharma Summit ’22.

În România compania are o cotă de piaţă de 85% în sectorul privat ca nivel de unităţi vândute, „pe noi ne interesează baza instalată“, a mai adăugat ea.

Şefa Siemens Healthineers a mai pre­cizat că anul acesta a reprezentat o surpriză pentru toată lumea, pentru că cel puţin stu­dii­le de acum doi ani nu ar fi arătat o creştere expo­nenţială, aşa cum s-a întâmplat în acest an.