Producătorul german de seminconductori Infineon Technologies deschide al doilea centru de cercetare-dezvoltare din România, la Iaşi, unde vor fi proiectate cipuri pentru industria auto

Autor: Roxana Rosu 12.10.2022

Producătorul german de seminconductori Infineon Technologies îşi dezvolă prezenţa în România prin deschiderea unui centru de cercetare-dezvoltare la Iaşi, unde inginerii vor proiecta  cipuri pentru industria auto.

Pentru noul sediu compania a închiriat peste 600 mp în ansamblul Palas, deţinut de Iulius Group.

Infineon Technologies a intrat pe piaţa locală în 2005, odată cu deschiderea unui centru R&D în Bucureşti, şi a crescut la peste 500 de ingineri în România.

„Ne bucură decizia Infineon Technologies de a se alătura comunităţii de business din Palas Iaşi, recunoscut drept un pol regional al marilor companii care activează în tehnologie şi care produc soluţii indispensabile pentru o viaţă mai bună. Iaşul s-a dezvoltat mult în ultimii 10 ani şi a ajuns pe radarul marilor companii din cele mai dinamice sectoare ale economiei, fiind un oraş atractiv investiţional, competitiv nu doar cu Bucureştiul, Cluj-Napoca şi Timişoara, ci şi cu alte referinţe urbane europene”, a spus Ionuţ Pavel, Office buildings Manager Palas Iaşi & Palas Campus.

Compania germană are aproximativ 50.280 de angajaţi la nivel mondial şi a generat venituri de peste 11,1 miliarde de euro în anul fiscal 2021 (încheiat la 30 septembrie 2021