Polonezii de la PayPo atacă piaţa locală de e-commerce cu serviciul „buy now, pay later“: Ne-am bugetat o investiţie de 20 mil. euro pentru piaţa din România, iar până la final de an vrem să avem peste 1.000 de comercianţi în portofoliul de clienţi. Piaţa locală de comerţ online a ajuns la 6,2 mld. euro în 2021 şi este estimată să crească la 7 mld. euro în 2022

Autor: Ioana Nita 17.10.2022

Printre primii clienţi ai PayPo pe plan local sunt magazinele online Modivo.ro şi epantofi.ro, branduri poloneze din grupul CCC active şi în România.

Compania poloneză PayPo, care oferă o soluţie de plată alternativă de tipul buy now pay later (BNPL - cumperi acum, plăteşti mai târziu) pentru retailerii online, a intrat recent pe piaţa din România cu un buget de investiţii de 20 milioane euro, aproa­pe jumătate din suma totală alocată extinderii în Europa Centrală şi de Est, ţinta fiind ca la finalul lui 2023 să aibă în portofoliul de clienţi peste 1.000 de comercianţi care vând online pe plan local. România este prima ţară în care se extinde compa­nia polo­neză, în condiţiile în care piaţa locală are un potenţial mare de creştere, seg­mentul de comerţ online având un avans considerabil în ultimii doi ani de pandemie care a forţat şi a acce­le­rat achiziţiile online. În Polo­nia, com­pania are în prezent peste 25.000 de magazine online în porto­foliul de cli­enţi după şase ani de la înfiinţare.