Surprize, surprize: Burger King reia expansiunea în România, dar cu un alt francizat. Noul partener este fondatorul şi fostul CEO al AmRest, compania care a dezvoltat brandul până în 2022

Autor: Cristina Roşca 17.10.2022

♦ Primul restaurant Burger King a fost inaugurat de AmRest în România în urmă cu doi ani şi jumătate. Acum sunt operaţionale nouă unităţi.

Gigantul american Burger King reia expansiunea în România, dar cu un alt francizat, după ce la început de 2022 a întrerupt acordul de dezvoltare a brandului pe pieţele din Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria şi România cu grupul polonez AmRest. Noul partener este compania McWin Partners, fondată de Henry McGovern, fondatorul şi fostul CEO al AmRest, spun mai multe surse din piaţă. Până la închiderea ediţiei, Henry McGovern nu a putut fi contactat pentru detalii.

Presa din Germania scria recent că McWin Partners e un fond de investiţii cu focus pe restaurante, entitatea fiind creată de McGovern alături de Steven Winegar. Fondul are susţinerea Abu Dhabi Investment Authority (Adia) şi are peste 1 mld. euro pentru a paria pe industria de profil, potrivit food-service.de.

McGovern s-a retras din funcţia de CEO al AmRest în 2019, conform Reuters, după mai bine de 25 de ani de mandat. El este şi cel care a fondat compania. Astăzi, grupul polonez AmRest este unul dintre marii jucători din industria europeană de HoReCa, având aproape 2.400 de restaurante şi cafenele atât operate în sistem de franciză, sub branduri precum Starbucks, KFC, Pizza Hut şi Burger King, cât şi sub mărci proprii. Grupul fondat în 1993 de McGovern a fost listat la Varşovia în 2005, apoi la Madrid în 2018.