Volodimir Zelenski face bilanţul atacurilor ruseşti: 30% din centralele electrice ucrainene au fost distruse în octombrie

Autor: Petru Mazilu 18.10.2022

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că 30% din centralele electrice ucrainene au fost distruse în octombrie în urma atacurilor ruseşti.

Ca urmare a atacurilor începute pe 10 octombrie aproape o treime din centralele electrice ucrainene a fost distrusă. Volodimir Zelenski susţine că din cauza atacurilor nu poate negocia cu regimul Putin.

„Un alt tip de atacuri teroriste ruseşti: atacuri împotriva energiei şi a infrastructurii critice. Începând cu 10 octombrie, 30% din centralele electrice din Ucraina au fost distruse, provocând pene masive de curent în întreaga ţară. Nu mai există spaţiu pentru negocieri cu regimul lui Putin”, a scris preşedintele Ucrainei pe Twitter.

Rusia a intensificat în ultimele săptămâni atacurile asupra infrastructurii electrice din oraşele aflate departe de liniile de front. Oficialii s-au grăbit să repare avariile, dar atacurile, apărute în pragul iernii, au stârnit îngrijorări cu privire la modul în care va rezista sistemul naţional.