Cum se încheie 2022 pentru economia României. Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA: Anul acesta închidem cu o creştere de peste 6%, însă în trimestru patru intrăm în deccelerare generată de scăderea consumului VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu 22.10.2022

Economia României închide anul 2022 cu o creştere care ar putea depăşi 6%, în mare parte aceasta fiind generată de consum. Economiştii prevăd o recesiune tehnică începând în 2023, cauzată de o scădere a consumului pe fondul lichidării economiilor pe care populaţia le-a accesat la începutul acestui an.

„Anul acesta se va încheia cu o creştere substanţială care va depăşi probabil 6% din PIB. Cu toate acestea, este foarte posibil ca în trimestrul patru al acestui an să avem o scădere faţă de trimestrul trei al aceluiaşi ani. Riscăm destul de mult să avem o recesiune tehnică începând de anul viitor, generată de consum. Consumul deja deccelerează. Cea mai mare parte a PIB-ului a crescut în primele două trimestre, când oamenii şi-au accesat economiile făcute în pandemie şi nu au mai amânat consumul”, a spus Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA, în cadrul emisiunii de business ZF Live.