Alexandru Ciuncan, UNSAR: Piaţa asigurărilor voluntare de sănătate a crescut aproape de 3 ori din 2016 până acum şi ca urmare a introducerii deductibilităţilor fiscale. Aşa ceva ne-ar trebui şi la asigurările de viaţă, mai ales în cazul celor cu componentă de protecţie

Autor: Mircea Nica 21.10.2022

Piaţa asigurărilor voluntare de sănătate a crescut aproape de 3 ori din 2016 şi până în prezent şi ca urmare a introducerii deductibili­tăţilor fiscale, iar pentru zona asigurărilor de viaţă ar fi nevoie de ceva asemănător, mai ales pentru zona asigurărilor de viaţă cu componentă de protecţie, a spus Alexandru Ciuncan, director general al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasi­gurare din România (UNSAR), în cea de-a treia zi a ZF Bankers Summit 2022, zi dedicată asigurărilor.

„Dacă mă uit la asigurările voluntare de sănătate, baromentrul UNSAR, cercetarea noastră sociologică anuală, arată că 4 din 10 români sunt mai interesaţi în 2022 decât erau în 2021 de protecţia oferită de asigurările voluntare de sănătate. Mai mult, 43% ar vrea să folosească asigurările voluntare de sănătate şi în spitalele publice. Aici este un punct important“, a explicat Alexandru Ciuncan la evenimentul care s-a desfăşurat în iulie.

El a mai adăugat că în momentul de faţă, deşi legea nu interzice acest lucru, respectiv folosirea asigurărilor voluntare de sănătate în spitale, în practică, operaţional nu prea se poate face.