Creşte numărul cazurilor de Ebola din Uganda

Autor: Petru Mazilu 23.10.2022

Autorităţile din Uganda anunţă că alte două cazuri de Ebola au fost confirmate într-un spital din Kampala.

Două persoane aflate într-o unitate de izolare a principalului spital din Uganda au fost testate pozitiv pentru Ebola, ridicând la cinci numărul total de cazuri înregistrate în respectiva instituţie, a declarat duminică ministrul Sănătăţii din ţara africană, citat de Reuters.

Cele cinci cazuri confirmate în Kampala reprezintă prima transmitere cunoscută a virusului în oraş, la câteva zile după ce Ministerul Informaţiilor a anunţat că epidemia de Ebola din ţară este sub control şi că se aşteaptă să se încheie până la sfârşitul anului.

Ministrul Sănătăţii, Jane Ruth Aceng, a spus că trei pacienţi dintre cele 60 de persoane aflate în izolare la Spitalul Mulago din Kampala au fost testaţi pozitiv pentru boala cu o zi mai devreme.

Ea spusese că cele trei persoane infectate au fost în contact cu un pacient din districtul Kassanda, în centrul Ugandei, care a murit la Mulago.

Guvernul a introdus o carantină de trei săptămâni în jurul districtelor Mubende şi Kassanda din centrul Ugandei, epicentrul focarului de Ebola. Potrivit datelor oficiale, epidemia a infectat 65 de persoane şi a ucis 27. Nu este clar dacă statistica include şi cazurile noi din Kampala.