Unde se vede cel mai mult nevoia de forţă de muncă: Aproape jumătate din locurile de muncă neocupate sunt în Bucureşti – Ilfov şi în nord-vestul ţării. Industria prelucrătoare este sectorul cu cea mai mare nevoie de angajaţi

Autor: Ramona Cornea 24.10.2022

♦ Cumulat, regiunile Bucureşti – Ilfov şi Nord-Vest aveau aproape 22.000 de locuri de muncă neocupate, dintr-un total de circa 46.000 înregistrat la nivelul economiei în trimestrul al doilea al anului 2022 ♦ În industria prelucrătoare, numărul locurilor de muncă vacante a ajuns la aproape 11.400 în T2 din 2022 ♦ Sănătatea şi administraţia publică au completat podiumul industriilor cu cea mai mare nevoie de forţă de muncă.

În trimestrul al II-lea din anul 2022, numărul lo­curilor de muncă vacante a ajuns a ajuns la aproape 46.000, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Dintre acestea, aproape jumătate din locurile de muncă neocupate sunt în Bucureşti – Ilfov şi în nord-vestul ţării.

Astfel, cumulat, regiunile Bucureşti – Ilfov şi Nord-Vest aveau aproape 22.000 de locuri de muncă neocupate în trimestrul al doilea din acest an. În Bucureşti – Ilfov erau puţin peste 15.600 de locuri de muncă vacante, iar în Nord-Vest erau aproape 6.240. Pe locul al treilea în topul regiunilor după acest indicator a fost regiunea de Vest, cu 5.450 de locuri de muncă neocupate.

Regiunea Nord-Vest este compusă din şase judeţe: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, iar în regiunea Vest sunt judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.