Ziarul Financiar va lansa în luna octombrie o nouă ediţie a catalogului ZF TOP tranzacţii. Este cea mai cuprinzătoare analiză de profil, ce va aduna în total aproape 450 de deal-uri. Sportul e pe radarele tuturor, fonduri de private equity, companii româneşti sau antreprenori

Autor: Cristina Roşca 24.10.2022

Sportul a fost în ultimul an unul dintre domeniile care s-au aflat pe radarele investitorilor activi în România. Atât fondurile de private equity, cât şi companiile autohtone au făcut tranzacţii în această industrie, iar motivul din spatele eferves­cenţei e acela că loc există doar de creştere şi de consolidare.

Astfel, cel mai mare jucător a fost cumpărat anul acesta de un fond de private equity. Un alt investitor finan­ciar, de această dată local, a achizi­ţionat al doilea actor din industria sălilor de fitness. Apoi, au urmat o serie de tranzacţii de tip bolt-on. Medlife, o afacere antrepre­norială româ­nească, şi-a completat şi ea portofoliul cu o reţea de săli de sport, într-o perioadă în care wellnessul e pe buzele tuturor.

Acest interes are loc în contextul în care doar 7-8% din totalul românilor practică sport săptămânal, faţă de 70-80% în ţările nordice, potrivit unor cifre oferite anterior de executivii din industria echipamentelor sportive. Discrepanţa arată, în primul rând, subdezvoltarea pieţei locale. În al doilea rând însă, indică potenţialul.