Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, numeşte un nou şef: Dennis Selinas, care gestionează portofoliul imobiliar al Argo Capital, se alătură companiei ca director executiv, începând cu 21 noiembrie, şi va prelua funcţia de CEO al Globalworth Group în ianuarie 2023

Autor: Cristina Bellu 24.10.2022

Globalworth, cel mai mare investitor în spaţii de birouri din Europa Centrală şi de Est (CEE) anunţă că Dennis Selinas (54 ani), care gestionează în prezent portofoliul imobiliar al Argo Capital Management Limited, se va alătura companiei ca director executiv, începând cu 21 noiembrie 2022, şi va prelua din ianuarie 2023 funcţia de CEO al Globalworth Group .

Numirea vine în contextul în care Consiliul de Administraţie al companiei şi Dimitris Raptis, acualul CEO, au convenit ca acesta să se retragă de la conducerea companiei şi din cea de membru al Consiliului de Administraţie începând cu 31 decembrie 2022, dar va păstra în continuare un rol consultativ.

Dimitris Raptis s-a alăturat Consiliului de Administraţie al Globalworth în calitate de Deputy CEO şi Chief Investment Officer înainte de listarea iniţială a companiei în segmentul AIM în 2013, devenind mai târziu, în 2020, CEO.

"Mandatul în cadrul Globalworth a fost cea mai mare realizare a carierei mele profesionale. Pornind de la începuturi relativ modeste ca dezvoltator imobiliar în Bucureşti, România, devenind nu numai principalul investitor şi proprietar de birouri din Europa Centrală şi de Est, ci şi unul dintre brandurile şi corporaţiile imobiliare cele mai admirabile, respectate şi recunoscute din regiune”, spune Dimitris Raptis.

Dennis Selinas are aproape 20 de ani de experienţă în domeniul imobiliar în Europa Centrală şi de Est şi gestionează în prezent portofoliul imobiliar al Argo Capital Management Limited, o companie de administrare a fondurilor listată la bursă în segmentul AIM, care cuprinde spaţii de retail în cinci centre comerciale SEE (aprox. 275.000 GLA/România, Ucraina) în valoare de 500 de milioane de euro.

"În ultimul deceniu, am asistat la creşterea remarcabilă a portofoliului Globalworth de spaţii de birouri de înaltă calitate, funcţionale şi sustenabile, alese de cei mai exigenţi chiriaşi. Intenţionez să îmbrăţişez viziunea companiei de modernizare continuă, excelenţa sa operaţională şi de sporire a avantajelor competitive care o fac astfel proprietarul preferat din România şi Polonia.”, a comentat Dennis Selinas, Globalworth Group CEO.

Selinas deţine competenţe multidisciplinare (Management Executiv, Restructurare Operaţională şi Financiară, Consultanţă M&A, Capital Privat, Tranzacţionare, Structurare de Instrumente Derivate) în mai multe clase de active (Proprietate, Creanţe Neperformante, Venituri Fixe, Metale Preţioase) în diferite instituţii (Companii Imobiliare listate la bursă, Fonduri de Capital Privat, Bănci de Investiţii, Fonduri Speculative), în mai multe jurisdicţii diverse (Europa de Sud-Est, China, Brazilia, Orientul Mijlociu şi Europa de Vest).

El şi-a început cariera tranzacţionând instrumente derivate cu venituri fixe în cadrul Băncii din Montreal şi s-a mutat în cadrul Lazard London depart. M&A după absolvirea London Business School. A deţinut funcţii de conducere în cadrul Charlemagne Capital şi Argo Capital Management şi a fost implicat în toate aspectele privind imobiliarele, inclusiv achiziţia, dezvoltarea, cedările de portofoliu, finanţarea, gestionarea şi restructurarea activelor în sectoarele de retail, birouri şi rezidenţiale.